Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A dió, a mandula és a mogyoró felét durvára őröljük.A mézet állandóan kevergetve meglangyosítjuk.Amikor már folyós,belekeverjük a cukrot,és aranysárgára főzzük.a tűzről levesszük,belekeverjük a koriandert,a fahéj felét,a durvára őrölt magvakat és az egészben hagyottakat is,majd kihűtjük.kiolajozott teflonserpenyőbe öntjük a masszát,a maradék fahéjjal megszórjuk,olajjal megkent zsírpapírral lefedjük,és sodrófával 3 cm vastagra nyújtjuk.Újabb zsírpapírt teszünk fölé,majd a tetejére vágódeszkát helyezünk,súlyokkal megrakjuk,és hűvös helyen 1 hétig állni hagyjuk.Téglalap alakú szeletekre vágva kínáljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tehetünk bele apróra morzsolt mandulás süteményt is
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.22 09:29
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
mogyoró felét, mézet állandóan, tűzről levesszük, fahéj felét, durvára őrölt, egészben hagyottakat, maradék fahéjjal, tetejére vágódeszkát, teflonserpenyőbe, meglangyosítjuk, belekeverjük, belekeverjük, aranysárgára, zsírpapírral, koriandermag, kiolajozott, hagyottakat, vágódeszkát, megszórjuk, koriandert, kávéskanál, szeletekre, zsírpapírt, kevergetve, sodrófával, megrakjuk, süteményt, súlyokkal, állandóan, levesszük, helyezünk, egészben, tetejére, kihűtjük, mandula, cukor, mogyoró, fenyőmag, virágméz, koriandermag, kávéskanál őrölt fahéj,
|
|
|
|
|